...

Wat is Crawlen?

Betekenis crawlen

Crawlen is een proces waarbij zoekmachines zoals Google webpagina's ontdekken en indexeren. Het begint met een zoekmachinebot, ook wel bekend als een crawler of spider, die door het web surft en links volgt van de ene pagina naar de andere.

Tijdens het crawlproces worden webpagina’s gelezen en geanalyseerd om informatie over hun inhoud, structuur en andere relevante gegevens te verkrijgen. Dit stelt zoekmachines in staat om een uitgebreide index van webpagina’s samen te stellen en deze later te kunnen tonen in zoekresultaten. Crawlen is een cruciale stap in het proces van zoekmachineoptimalisatie (SEO), omdat het ervoor zorgt dat je website wordt opgemerkt en geïndexeerd, waardoor het potentieel krijgt om organisch verkeer aan te trekken. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je website gemakkelijk en probleemloos kan worden gecrawld, zodat zoekmachines alle belangrijke inhoud kunnen ontdekken en indexeren.

crawlbudget

Een crawlbudget verwijst naar de hoeveelheid tijd en middelen die een zoekmachine aan een website besteedt tijdens het crawlen en indexeren. Het geeft aan hoeveel pagina's van een website een zoekmachine kan en wil bezoeken binnen een bepaalde periode. Het crawlbudget wordt beïnvloed door verschillende factoren, zoals de grootte van de website, de kwaliteit van de pagina's, de snelheid van de server en de autoriteit van de website.

Zoekmachines gebruiken crawlbudgets om efficiënt te kunnen werken en hun bronnen optimaal te benutten. Het is belangrijk om het crawlbudget van je website te optimaliseren door technische optimalisaties door te voeren, zoals het vermijden van dubbele content, het oplossen van serverfouten en het optimaliseren van de laadtijd. Het hebben van een gezond crawlbudget zorgt ervoor dat zoekmachines je belangrijkste pagina’s regelmatig bezoeken en indexeren, waardoor je website beter vindbaar wordt.

Interesse? Laat je email achter

Dan nemen wij contact met je op en geven wij advies op maat!
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.